Futó pályázatok / TOP PLUSZ-1.2.3-21-NG1-2022-00020


Sajtóközlemény

Belterületi közútfejlesztés Karancsberény községben

2023/03/21

Karancsberény, belterületi Rákóczi úti 108 hrsz. 450m hosszúságú, 1055 m2- es útfelületű összközműves lakóút két forgalmi sávban történő teljes korszerűsítése révén a Nemzeti Közlekedési Infrastruktúra-fejlesztési Stratégia céljainak támogatása. A tervezett infrastrukturális fejlesztésnek köszönhetően, szilárd burkolat kiépítésével javul a por- és zajártalom, csökken a járművek igénybevétele, ill. a fejlesztéssel érintett létesítmény karbantartására fordított energiafelhasználás jelentősen csökken.

A projekt forrását a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

A megítélt támogatási összeg:           35,16 millió forint

A támogatás mértéke %-ban:             100 

A támogatás jellege:                           Vissza nem térítendő támogatás

A Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló projekt elsődleges célja a helyi önkormányzati tulajdonú belterületi közutak építése, korszerűsítése, felújítása, közlekedésbiztonsági célú fejlesztése. A projekt keretében a teljes szakaszon, az útalap kiegészítésre kerül, a károsodott útburkolatok, természetes elhasználódásából adódó hibák helyreállítása, valamint a padkák áramló víz által kiváltott mechanikai hatásoknak is ellenálló eredeti funkcionális állapotának visszaállítása valósul meg, Az adott szakaszra teljes szélességben új kopóréteg készül. Pályaszint emelés nem történik, ezért közmű kiváltásra nem kerül sor. Közüzemi ellátottság tekintetében hírközlés, gáz, villamos energia, vízellátás, szennyvízelvezetés korábban kiépítésre került.

A projekt, az egyéni és a közösségi közlekedés harmonikus fejlődésén keresztül elősegíti a közlekedési mobilitást, valamint a településközpont és a település közintézményeinek, közszolgáltatást nyújtó létesítményeinek jobb megközelíthetőségét.

A kedvezményezett neve: Karancsberény Község Önkormányzata

A projekt címe: Belterületi közútfejlesztés Karancsberény községben

A szerződött támogatás összege: 35 157 950 Ft

A támogatás mértéke %-ban: 100

A megvalósulás helyszíne: 3137 Karancsberény, Rákóczi út 126-164, 108 hrsz, 0+000-0+450

A projekt tervezett befejezése: 2025.07.31.

A Felhívás megnevezése: TOP_PLUSZ-1.2.3-21-NG1 Belterületi közutak fejlesztése

A projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-1.2.3-21-NG1-2022-00020

További információ kérhető: Karancsberény Község Önkormányzata

Elérhetőség: